רוצים ללמוד נהיגה? מלאו את הטופס
תל חי
באתר יש 1 מורים ובתי ספר עבור רישיון לרישיון לאופנוע בתל חי תוכלו ליצור עם כל אחד מהם קשר, או למלא טופס אחד וכל המורים יחזרו אליכםישנן 3 דרגות רישיון לאופנוע- A2,A1,A. כאשר ככל שהספרה עולה מדובר על דרגת רישיון לאופנועים חלשים יותר. לכל דרגה יש תנאים משלה לקבלת הרישיון, מספר שונה של שיעורי נהיגה שיש לקחת, תקנות בריאות שונות שיש לעמוד בהם, גילאים שונים ועוד.
בהמשך פירטנו עבורכם את כל התנאים והחוקים לגבי כל דרגות הרישיון. A2 - רישיון לאופנועים עד 14.6 כוח סוס, או 11 קילוואט (ידוע גם כרישיון לקטנוע). A1 - מאפשר לנהוג על אופנועים
רישיון לאופנוע.
אופנועים היו עד לא מזמן שליטי הרכב הדו גלגלי על הכביש, זאת עד שצצו להם האופניים החשמליים. נכון, אלו עדיין לא משתווים לנהיגה על אופנוע ועדיין במספרים מזעריים לעומת כמות האופנועים על הכבישים ואף יותר ממספר האנשים המחזיקים רישיון לאופנוע.
אם החלטתם להוציא רישיון לאופנוע, זה לא משנה אם כדי לחסוך כסף או זמן בפקקים, או אם אתם רוצים להתחיל לעבוד כשליחים על קטנוע או סתם צעירים שבא להם להיות חופשיים לרכב למחוז חפצם, צריך להיות לכם קול קטן שמהדהד בראש ולוחש "נהיגה על אופנוע זה מסוכן!". כמה זהירים שלא תהיו, כמה שתצייתו לחוקים, עצם העובדה שאתם נוהגים על רכב דו גלגלי, הופכת אתכם לחשופים ופגיעים יותר.
כך שאם החלטתם להוציא רישיון על אופנוע, עשו זאת תוך הבטחה לעצמכם כי תנהגו בצורה הזהירה ביותר שניתן, מבלי לעבור על החוקים ומבלי לעשות קיצורים (תרתי משמע). הרגשנו מחוייבים לכתוב הערה זו כיוון שחורה לנו מצב וכמות התאונות המעורבים בהם רוכבי אופנוע בכבישי ישראל.
סוגי הרישיון
ישנן 3 דרגות רישיון לאופנוע- A2,A1,A. כאשר ככל שהספרה עולה מדובר על דרגת רישיון לאופנועים חלשים יותר. לכל דרגה יש תנאים משלה לקבלת הרישיון, מספר שונה של שיעורי נהיגה שיש לקחת, תקנות בריאות שונות שיש לעמוד בהם, גילאים שונים ועוד.
בהמשך פירטנו עבורכם את כל התנאים והחוקים לגבי כל דרגות הרישיון.- A2 - רישיון לאופנועים עד 14.6 כוח סוס, או 11 קילוואט (ידוע גם כרישיון לקטנוע).
- A1 - מאפשר לנהוג על אופנועים שמגיעים עד לכ- 47.46 כוח סוס, שהם שווי ערך ל-35 קילוואט.
- A - ייתן לכם רישיון נהיגה לאופנוע מעל ל-47.46 כ"ס.
הוצאת רישיון לאופנוע
לרוב תהליך הוצאת רישיון נהיגה לאופנוע קצר מזה של רישיון נהיגה לרכב פרטי. הגורם הברור מאליו הוא מספר השיעורים הנדרש בכדי להוציא רישיון, 15 לעומת 28 ברכב פרטי (ויותר בכלי רכב אחרים).
בנוסף, בתנאים מסויימים, אם אתם מחזיקים רישיון נהיגה אחר, תוכלו אפילו להמנע מלעשות שיעורי נהיגה על אופנוע, וגם לדלג על התיאוריה.
אם טרם הוצאתם רישיון נהיגה אחר (או על רישיון על אופנוע חלש יותר), תדרשו לתהליך המלא, אך עדיין תצאו בנזק כלכלי נמוך יותר.
לא משנה אם יש לכם רישיון או לא, על השלבים הראשונים- הגשת הבקשה ובדיקות רפואיות, לא תוכלו לדלג.
בקשה לרישיון
בקשה לרישיון על אופנוע יש להגיש כמו כל השאר, במרכזי הצילום עימם עובד משרד התחבורה, אם אתם נהגים חדשים, או וותיקים ונדרש מכם להצטלם, תוכלו לעשות זאת במקום, יחד עם הגשת הבקשה לרישיון./
לטופס הבקשה מספר שמות- רש"ל 18, טופס סקשה לרישיון נהיגה, ו-"טופס ירוק".
הטופס ילווה אתכם לאורך כל תהליך הוצאת הרישיון, מהגשת הבקשה ועד ליום בו תיגשו לטסט ותצטרכו להציג אותו.
שימו לב שאם אתם קטינים (מתחת לגיל 17), עליכם להגיע מלווים באחד ההורים ועם תעודה מזהה, אם עדיין לא הוצאתם תעודת זהות, תוכלו להגיע עם דרכון.
בדיקות רפואיות
לשם קבלת רישיון לאופנוע, תצטרכו להנפיק אישורים רפואיים, את האחד תקבלו מאופטומטריסט, השני מרופא המשפחה שלכם (או רופא שמכיר אתכם 3 שנים לפחות).
אל תשכחו להגיע אל כל אחד מהם עם טופס הבקשה לרישיון, על מנת שיוכלו לחתום לכם על הטופס.
אצל האופטומטריסט תעברו בדיקת העיניים שתבחן שהראייה שלכם עומדת בדרישות החוק-
- חדות ראייה של 6/12 נדרשת בכל דרגות הרישוי לאופנוע.
- לגבי הראייה האופקית שלכם- עבור רישיונות אופנוע מדרגות A2 ו-A1 תצטרכו זווית אופקית של 120 מעלות לפחות ועבור רישיון על אופנוע עם מעל מדרגה A תצטרכו ראייה אופקית של 140 מעלות.
רופא המשפחה ייצטרך לאשר שאתם אכן בריאים בכדי לנהוג, ולחתום על טופס הבקשה.
במידה ואתם משרתים בצה"ל, הרופא הצבאי או קצין העיר יוכלו לחתום לכם על הבקשה לרישיון.
תיאוריה- מבחן עיוני.
אלא אם עברתם תיאוריה בעבר, בכדי להוציא רישיון לאופנוע יהיה עליכם ללמוד את חוקי התנועה, התמרורים השונים וכללי בטיחות ולבסוף, להבחן על כל החומר הנלמד במבחן העיוני (מבחן תיאוריה).
בהנחה שלמדתם כבר את כל החומר, בהגיעכם לגיל 15.5 תוכלו לגשת לראשונה למבחן תיאוריה.
למרות שאין חובה, מומלץ מאוד ללמוד תיאוריה לפני שמתחילים ללמוד נהיגה, אל תשכחו את תוכן ההבטחה הכתובה לעיל ("להיות הכי זהירים.....בטוחים..לשמור על הכללים..").
אף אחד לא מצפה שתלמדו את כל חוקי בתנועה ותזכרו 100% מהחומר, מה שכן מצופה מכם זה לשלוט בחוקי התנועה והבטיחות, כיצד להתנהג במצבים חירום, לזכור את כל שלטי התנועה והתמרורים החשובים ביותר.
לימודי נהיגה על אופנוע
לימודי נהיגה על אופנוע נערכים לרוב במרגשים מיועדים לכך, ובשלבים מתקדמים יותר על כבישי הארץ, ואף בכבישים מהירים, דרכים מפותלות ועוד.
תכנית הלימודים והדרכים בהם תרכבו מותאמים לדרישות משרד התחבורה וכוללים את כל תכנית הלימודים שלהם, מורי נהיגה טובים יידעו במהלך שיעורי הנהיגה להעשיר את הידע שלכם.
לימודים לרישיון A2
אם ברישיון A2 עסקינן, את השלב הראשון של שיעורי הנהיגה תעבירו עם האופנוע במגרש או רחבה מוסדרת, בה תרכשו מיומנות שליטה על האופנוע ותכירו את כלי הרכב עצמו, זאת מבלי לסכן את עצמכם וסובביכם.
לאחר שתבחנו על ידי מורה בבית ספר ותמצאו ראויים, תעלו עם האופנוע ותעשו שיעורים על הכביש.
בכביש, שיעורי הנהיגה על אופנוע יכולים להתקיים גם כאשר שלושה תלמידים רוכבים בו זמנית אחרי המורה, כך שאם אתם מוצאים רגע קטן, אולי תרגישו לרגע כאילו אתם Bikers בנוואדה (או שלא).
את לימודי הנהיגה לדרגה זו תוכלו להתחיל בגיל 16, כמו גם לגשת לטסט באותו היום.
אם אתם מחזיקים רישיון נהיגה על כלי רכב אחר ויש לכם וותק של 3 שנים על הכביש, תוכלו לדלג על לימודי הנהיגה המעשיים על אופנוע A2 ולעשות מבחן שליטה על אופנוע (אפילו לא טסט מלא).
יחד עם זאת, אנחנו ממליצים בחום כן לעשות מספר שיעורים, גם אם רכבתם על קטנוע במדינה אחרת, או ש"במקרה" יש לכם ניסיון רכיבה, בשיעורי נהיגה עם מורה מקצועי תחשפו למידע ופרטים חשובים שלא לומדים לבד, אל תתקמצנו על החיים שלכם בשביל כמה מאות שקלים.
לימודים לרישיון A1
לגבי רישיון A1, שהוא כבר לאופנועים כבדים יותר, תצטרכו להיות לפחות בני 18, בכדי להתחיל את שיעורי הרכיבה, לאחר הגשת הבקשה לרישיון כמובן.
גם פה מספר השיעורים שתבלו על האופנוע יהיה 15, אלא אם כבר ברשותכם רישיון לאופנוע, אז תוכלו להסתפק ב-8 בלבד.
לאחר קבלת רישיון זה, תוכלו גם לרכב על אופנוע עזרה ראשונה (בהתאם לחוק).
לימודים לרישיון A
בגיל 21 ומעלה תוכלו להוציא רישיון לאופנועים מעל 47.46 כוח סוס, את שיעורי הנהיגה עצמם לעומת זאת תוכלו להתחיל בגיל 18 (פער קצת גדול ומוזר).
עם הרכיבה על אופנוע כבד יותר מגיעה האחריות, כך מרגיש גם משרד התחבורה שדורש ניסיון של שנה לפחות עם רישיון A1, ומומלץ בחום שגם שתצברו ניסיון מעשי ברכיבה על אופנוע.
דבר נוסף שמשרד התחבורה החמיר עימו יותר מאשר רישיונות הנהיגה לאופנועים קלים יותר, זה את הצורך לשדה ראייה טוב יותר, זווית של 140 זה המינימום המתבקש.
מכיוון שמשרד התחבורה סומך על כך שצברתם וותק ברכיבה מעשית עם הרישיון הנוכחי שלכם, תצטרכו לקחת 8 שיעורי נהיגה בלבד, של 40 דקות לכל שיעור.
יחד עם זאת, אחת מדרישות המשרד שמורה הנהיגה יעביר לכם לפחות מחצית(4) משיעורי הנהיגה בדרכים מפותלות, כבישים מהירים, נסיעה בהרים ומסלולים קשים.
טסט- מבחן מעשי לאופנוע.
לאחר שעברתם בהצלחה את לימודי הנהיגה והמבחן הפנימי, או שדילגתם עליהם בעזרת רישיון עם וותק, הגיע רגע לעשות טסט.
כמו שיעורי הנהיגה, הטסט (או מבחן מעשי) מחולק לפי מבחן שליטה הנעשה באזור תחום, ומבחן הנעשה תוך רכיבה על הכביש.
חלק ראשון- מבחן שליטה על אופנוע
החלק הראשון בטסט הינו מבחן שליטה באופנוע, המבחן נעשה באזור תחום, מגרש ייעודי המסומן בסימני דרך שונים לצרכי הבחינה.
במהלך מבחן השליטה, בוחן מטעם משרד התחבורה ייבחן את יכולות השליטה שלך באופנוע- יציבות תוך כדי נסיעה איטית וישירה, איזון בזמן עצירה, יכולת לבצע סיבוב(ים) עם האופנוע, לעצור ולנהוג את האופנוע ברמה מספקת (יש האומרים כי אם אתה לא לומד לנהוג את האופנוע, האופנוע יינהג אותך).
בהנחה שעברתם בהצלחה את החלק הראשון ואתם שולטים טוב על באופנוע, תעברו לחלק השני והיותר מעניין במבחן- טסט בכביש, אלא אם מדובר על הוצאת רישיון לאופנוע בדרגת A2 ויש לכם וותק של 3 שנים, אז ייסתיים המבחן שלכם כאן.
חלק שני- רכיבה על הכביש
גם כאן כמו בשיעורי הרכיבה, תהיו עד 4 רוכבי אופנוע, הבוחן+ שושלשה נבחנים מקסימום.
במהלך הנסיעה על הכביש, ייבדוק הבוחן כל אחד מהנבחנים וישים לב לרמת השליטה שלכם באופנוע (יש הבדל בין רחבה תחומה לרכיבה שסביבך תנועה של עשרות ומאות עצמים). כמו כן ייבדקו היכולת שלכם לקבל החלטות על הכביש, מהירות וקצב הנסיעה שלכם, שמירה על כללי הבטיחות, שמירת מרחק, ומתן זכות קדימה, הסתכלות לצדדים, שמירת האופנוע במרכז ועוד.
בהנחה שעברתם גם את החלק השני בהצלחה, מגיע לכם מזל טוב, יש לכם רישיון לרכב דו גלגלי!
הרישיון עצמו מגיע בערך תוך שבועיים-חודש, בינתיים תוכלו להסתפק ברישיון זמני שיונפק עבורכם תוך יומיים לערך וימתין לכם בבית הספר בו למדתם.
הרכבת נוסע על האופנוע
בטח שאלתם את עצמכם באיזה גיל מותר להרכיב על אופנוע, האם יש הבדל בין כל דרגה וכמה זמן אחרי הוצאת הרישיון מותר להרכיב איתכם מישהו על האופנוע, אז ככה...
- ראשית ללא משנה איזה רישיון הוצאתם, בשביל להרכיב מישהו איתכם על האופנוע, תצטרכו להיות בני 18 לפחות, כך שאם הוצאתם רשיון לקטנוע ואתם מתחת לגיל הנדרש, אנא האזרו בסבלנות בטרם תרכיבו את אחד מהחברים.
- לא משנה איזה רישיון הוצאתם, תצטרכו להמתין חודשיים מתאריך הוצאתו עד שתוכלו לצרף מישהו עמכם.
- בכל מקרה החוק אומר שאסור להרכיב אדם שאינו מגיע לבדו, ללא עזרים, לרגליות עליהם אמורים להניח את הרגליים.