רוצים ללמוד נהיגה? מלאו את הטופס
רישיון למשאית בדימונה
באתר יש 1 מורים ובתי ספר עבור רישיון לרישיון למשאית בדימונה תוכלו ליצור עם כל אחד מהם קשר, או למלא טופס אחד וכל המורים יחזרו אליכםיש 3 דרגות רישיון למשאית – C1, C, C+E. כאשר קבלת רישיון לכל דרגה תלויה בתנאים והדרישות שהציב משרד התחבורה, בהתאם לקושי, רצינות כלי הרכב המדוברים. נהיגה על משאית כלל אינה דבר מובן מאליו, האחריות הינה כבדה מאוד (תרתי משמע) ויש צורך מתמיד להיות עירניים לסביבה ולהתנהגות המשאיות או כלי הרכב.
שליטה על רכב משא כבדים דורשת הכשרה שונה משליטה על כלי רכב קטנים
רישיון למשאית, משא כבד
-
שימו לב! מהיום ניתן להוציא
רישיון נהיגה למשאית גיר אוטומט
- הוצאת רישיון למשאית.
- תיאוריה.
- לימודי נהיגה על משאית.
- רישיון C1 לרכב מסחרי ומשאית.
- רישיון C – למשאית.
- קורס נהגי רכב כבד.
- רישיון לסמיטריילר.
הוצאת רישיון למשאית או רישיון לרכב מסחרי ורכבי עבודה מלווה תמיד ברצון להתמקצע כנהג משאית או כלי אחר, ולהתפרנס מתחום הנהיגה, זאת בניגוד להוצאת רישיון אופנוע או רכב פרטי.
רישיון נהיגה על משאית מקנה אפשרויות ההעסקה רבות- אם בתור נהג על משאית עפר, נהג תובלה, הובלות או קירור אלו רק קצה הקרחון של האפשרויות העומדות בפני נהג משאית.
ישנן משאיות עם מנופים, כלי משא כבדים עם נגרר (משאיות סמי-טריילר), מיכליות דלק או חומרים אחרים, משאיות מלט ועוד ועוד...
יש 3 דרגות רישיון למשאית – C1, C, C+E. כאשר קבלת רישיון לכל דרגה תלויה בתנאים והדרישות שהציב משרד התחבורה, בהתאם לקושי, רצינות כלי הרכב המדוברים.
נהיגה על משאית כלל אינה דבר מובן מאליו, האחריות הינה כבדה מאוד (תרתי משמע) ויש צורך מתמיד להיות עירניים לסביבה ולהתנהגות המשאיות או כלי הרכב.
שליטה על כלי רכב כבדים דורשת הכשרה שונה משליטה על כלי רכב קטנים יותר כמו רכב משפחתי או קטנוע קטן.
הרבה פעמים תמצאו עצמכם נוהגים במשאית עם נגרר עליו יש צורך לדעת לשלוט.
נהיגה על כלי רכב גבוה כמו משאית דורשת עירנות גם כלפי הגובה, אם בכלי רכב אחרים אנחנו לרוב לא מייחסים חשיבות לשלטים המזהירים מפני מעבר נמוך, נהג משאית צריך לשים לב גם לכניסה לחניות תת קרקעיות או נהיגה תחת גשרים. לא כאן מסתיים השוני בדרכים, נהג משאית יכול למצוא עצמו מול גשרים, מעברים או כבישים בהם אסור לו לנהוג או לחצות.
כל אלו יחדיו דורשים מנהג משאית להיות עירני, לא בכדי התנאים לקבלת רישיון למשאית מחמירים יותר עם המבקש.
הוצאת רישיון למשאית
תהליך הוצאת רישיון למשאית מתחיל כמו כל רישיון נהיגה אחר- השלבים הראשונים הינם בקשה לרישיון, בדיקות רפואיות (בדיקת עיניים + אישור רפואי), כאשר אחריהם יבואו לימודי נהיגה ומבחני הנהיגה מטעם משרד התחבורה.
בקשה לרישיון על משאית
בקשה לרישיון ניתן להגיש בכל אחת מתחנות הצילום ברחבי הארץ, בתחנות אלו תוכלו כבר להצטלם ולעשות את בדיקת העיניים הנדרשת אצל האופטומיטריסט במקום (כל תחנות הצילום של משרדי התחבורה נמצאים בחנויות אופטיקה).
טופס בקשה לרישיון נהיגה נקרא גם רש"ל 18, או הטופס הירוק.
בדיקה רפואית
על מנת להוציא רישיון C1 עליכם לעבור בדיקה רפואית אצל רופא המשפחה, או אצל רופא המכיר אתכם 3 שנים לפחות.
ע"פ הנחיות משרד התחבורה, על הרופא לחתום על טופס הבקשה לרישיון (רש"ל 18\טופס ירוק), אז אל תשכחו להביא אותו איתכם כאשר אתם ניגשים לבדיקה אצל הרופא.
!בדיקות רפואיות לשם הוצאת רישיון למשאית מסוג C או C+E נעשות במכון הרפואי (מוסבר בהמשך, ברישיונות C\C+E).
בדיקת עיניים
כפי שכבר ציינו, משאית הינה כלי רכב כבד ורציני, לכן בניגוד לרישיונות נהיגה אחרים, לשם הוצאת רישיון נהיגה על משאית עליכם להיות עם חדות ראייה של 6/12 שדה ראייה בזווית של 140 מעלות לפחות. חדות וזווית הראייה רלוונטיים לכל סוגי הרישיון למשאית (בניגוד לבדיקות הרפואיות).
תיאוריה
גם אם אתם מחזיקים כיום רישיון נהיגה על כלי אחר, ורוצים להוציא רישיון למשאית או כלי משא כבד, אתם חייבים לעשות שוב תיאוריה וללמוד את התוכן הרלוונטי לנהיגה על משאית.
על מנת לגשת למבחן תיאוריה למשאית (C1) עליכם להיות לפחות בני 17.5, שאתם ניגשים אל תשכחו להביא עמכם את הטופס הירוק חתום, אגרת תיאוריה משולמת ותעודה מזהה.
אלו המבקשים להוציא רישיון C, עליכם להיות בני 19 לפחות.
מבחן תיאוריה למשאית לא כזה שונה ממבחן תיאוריה לרכב פרטי, אלא שאחוז מסויים מהשאלות אמור לכלול שאלות הקשורות למשאית, תחזוקתה וכדומה.
יחד עם זאת מדובר על מחשב שבוחר באופן שרירותי את השאלות, ולכן ייתכן מצב ולא יהיו לכם שאלות הקשורות למשאיות או כלי משא כבדים אחרים.
כמובן שאין קשר למה שיכול להיות לכם בטסט, כנהגי משאיות לעתיד, עליכם להיות אחראיים משלב הלימודים וללמוד את כל התוכן על בוריו- תפעול כלי הרכב, תמרורים, חוקי התנועה, התנהגות בזמן נהיגה, התנהגות על הכביש ובדרכים באופן כללי ועוד.
לימודי נהיגה על משאית
יש הבדל משמעותי בין לימודי הנהיגה לרישיון C1 למשאית לבין רישיון C או רישיון C+E.
בעוד לימודי נהיגה לרישיון C1 כוללים שיעורי נהיגה על משאית, עבור רישיון C והלאה תצטרכו לעבור הכשרת נהגי רכב משא כבד, או "קורס נהגי משא כבד".
רישיון C1 לרכב מסחרי ומשאית
רישיון C1 למשאית מקנה למחזיקו רישיון לנהוג על כלי משא כבדים ומשאיות במשקל כולל של עד 12 טון.
על מנת להתחיל ללמוד נהיגה על משאית, עליכם להיות לפחות בני 17 (חצי שנה בטרם תוכלו לגשת למבחן תיאוריה או טסט על משאית).
את הרישיון עצמו תוכלו לקבל החל מגיל 18 והלאה (אם סיימתם את הלימודים ועברתם בהצלחה את מבחני התיאוריה והטסט בטרם מלאו לכם 18, תקבלו רישיון B עד להגיעכם לגיל 18, אז תקבלו את הרישיון המיוחל ותוכלו לנהוג על משאית).
32 שיעורי נהיגה, זה המינימום הנדרש כאשר לומדים נהיגה על משאית, אלא אם יש ברשותכם רישיון לרכב פרטי, אז תדרשו למינימום של 20 שיעורים.
נהג אשר מחזיק רישיון C1 למשאית רשאי לנהוג במספר כלי רכב נוספים- רכבי ביטחון, חילוץ וגרירה שמשקלם הוא עד 12 טון, כאשר ניתן היתר לפי תנאי החוק ותקנה 190. כמו כן רשאי לנהוג במכונה אופנית ניידת במשקל עד 15 טון (14.999 טון ליתר דיוק). ובנוסף, במידה ועבר קורס מלגזה+ מבחן מתאים, רשאי לנהוג גם על מלגזה.
רישיון C למשאית.
רישיון משאית בדרגה C נחשב לאחד מדרגות הרישוי הרציניות, מדובר ברישיון נהיגה על כלי רכב שמשקלם עולה על 12 טון, עם נגררים עד 3.5 טון.
את הלימודים לרישיון זה ניתן להתחיל החל מגיל 18 בלבד. לא ניתן להוציא רישיון C ורק לאחר שמחזיקים רישיון C1 למשך שנה לפחות.
כמו כן אישור רפואי מהרופא המשפחתי לא יספיק הפעם, יש לקבל אישור רפואי מ"המכון הרפואי לבטיחות בדרכים" של משרד התחבורה, לו יש 2 סניפים בארץ- חיפה ותל אביב.
בכדי לגשת לטסט תידרשו למינימום של 20 שיעורי נהיגה, לא משנה איזה רישיון נהיגה יש לכם, וכמה שנים אתם מחזיקים אותו.
הלימודים לא מסתיימים בכך, רישיון C למשאית דורש גם לימודים מקצועיים שבלעדיהם לא תוכלו להתחיל את שיעורי הנהיגה, לכן תעברו קורס נהגי משא כבד.
קורס נהגי רכב כבד.
קורס הכשרת נהגים על רכבים כבדי משא אורך כ-175 שעות לימוד.
על מנת להתקבל לקורס, עליכם לקבל הפניה ממשרד הרישוי (מקבלים במשרדי הרישוי עצמם) ולעבור את הבדיקות הרפואיות במכון הרפואי. (בנוסף, במידה ומדובר באנשים שעוברים הכשרת משק לשעת חירום, יש לעבור מבחן התאמה אישית בטרם יוכלו להתחיל את הקורס).
הקורס כולל בתוכו מספר תחומים שיש ללמוד:
בסוגריים מצויינים מספר שעות לימוד לכל פרק\נושא בקורס.- לימוד חוק ומשפט. [40 שעות לימוד]
- דיני תעבורה. [28]
- מסמכי הובלה. [12]
- לימודים מקצועיים. [88 שעות]
- נהיגה ברכב כבד.[32]
- הכרת הרכב.[32]
- טעינה ופריקה [24]
- בטיחות בעבודה. [30 שעות]
- עזרה ראשונה[18].
- כיבוי ואש [4].
- חומרים מסוכנים[8].
במידה ומדובר בעולים חדשים, כל מי שיישתתף בקורס, יעבור גם לימודים של מונחים טכניים בעברית, מעולמות הנהיגה ורכבי המשא הכבד (כ-200 שעות לימוד נוספות).
במהלך הקורס תצטרכו לעבור שני מבחנים עיוניים מטעם משרדי הממשלה השונים +מבחן פנימי, עליו אחראי בית הספר לנהיגה בו אתם לומדים.
- מבחן עיוני בדיני תעבורה, אשר מתקיים במשרדי הרישוי ובפיקוחו.
- מבחן עיוני בתחומי הכרת הרכב, נהיגה נכונה וטעינה ופריקה- בפיקוח משרד העבודה.
- מבחן פנימי בבית ספר- מסמכי הובלה, עזרה ראשונה וכיבוי אש.
בהנחה שעברתם את כל המבחנים בהצלחה, תקבלו תעודת גמר המציינת כי אתם מוסמכים לנהוג משאיות ורכבי משא כבד.
רישיון על סמיטריילר C+E
רישיון נהיגה C+E הינו רישיון לנהוג על כלי הרכב הכבדים ביותר(!), נהגים בעלי רישיון זה רשאים לנהוג על משאיות או כלי רכב אחרים החריגים במשקלם (בהינתן אישור מתאים לכך ברישיון). רישיון זה מוכר גם כרישיון לסמיטריילר (או טריילר).
אישורים רפואיים
כמו ברישיון C גם כאן תצטרכו להביא אישור שחדות הראייה שלכם היא לפחות 6/12 וטווח הראייה שלכם הוא מינימום 140 מעלות.
מעבר לכך, תצטרכו אישור מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים שאתם בריאים פיזית ונפשית לנהוג על רכבים כבדים.
לימודי הנהיגה
למרות שעל פי משרד התחבורה תוכלו להתחיל את לימודי הנהיגה לדרגה זו בגיל 18, תנאי אחר לקבלת הרישיון דורש שיהיה לכם וותק של שנה עם רישיון משאית C, בהתחשב בעובדה שגם בשביל רישיון C צריך וותק של שנה עם רישיון C1, נראה שזה יהיה מיותר להתחיל את הלימודים שנתיים בטרם תוכלו בכלל לגשת למבחנים.
מה גם שבכדי להוציא רישיון למשאית סמיטריילר, רק בגיל 20 תוכלו רק לגשת תיאוריה (מבחן עיוני), שזהו גם הגיל המינימאלי לגשת לטסט או בכלל להוציא את הרישיון עצמו, כך שבפועל להתחיל ללמוד בגיל 18 זה נחמד תיאורתית אך מעשית לא אפשרי.
כך או כך, את שיעורי הנהיגה עצמם תוכלו להתחיל רק לאחר השלמת קורס נהגי רכב כבד.
12 שיעורי נהיגה זה המינימום שתדרשו ללמוד, כאשר 8 שיעורים מתוכם צריכים להיות תוך נהיגה על סמיטריילר מלא (משאית מחוברת עם מרכב\טריילר).
האם חייבים לעשות שוב קורס נהגי רכב כבד?
כן או לא, תלוי כמה זריזים אתם, הנה ההסבר:
התוקף של קורס נהגי רכב כבד הוא לשנתיים, כך גם התוקף של מבחני התיאוריה.
חצי שנה לאחר קבלת רישיון C תוכלו להגיש בקשה לרישיון נהיגה E, במידה ועוד לא עברו שנתיים מיום הקורס (ו\או התיאוריה) פקיד המשרד ינפיק לכם טופס בקשה לרישיון עם חותמת "פטור ממבחן עיוני" , מה שאומר שתוכלו להתחיל את לימודי הנהיגה המעשיים בבית הספר.
אם הוצאתם רישיון C למשאית או שאתם בשלב הלימודים, ועולה בכם המחשבה להוציא רישיון לסמיטריילר, קחו את העניין הזה בחשבון, זה יכול להוזיל לכם את לימודי הנהיגה בכמה אלפי שקלים טובים. במידה והצלחתם לעשות את המסלול הזה ועברתם בהצלחה את הלימודים והמבחנים לרישיון E ועדיין אין לכם וותק של שנה עם רישיון למשאית, תתבקשו לחכות עד למלוא שנת הוותק עד שתקבלו את הרישיון ותוכלו לעלות על משאית עם נגרר.